Agyagvirág művészete

Bemutatkozás

   2003-ban hobbinak indult "agyagozásból" mostanára egy keresett művészeti ág lett.

Tanárom és barátom Horváth Ágnes Távol-Keleten sajátította el az agyagvirág készítés technikáját közel egy évtizeden keresztül. Hazaköltözése után először csak érdeklődés szintjén tanulgattam tőle, aztán egyre gyakrabban és egyre több virágot készítettem.

Mára az egzotikus orchideákon túl már megrendelői igények alapján a legtöbb ismert virágot el tudom készíteni. Egyre többen keresnek meg menyasszonyi csokrok és különféle dekorációk készítésében.

Megrendelőim magánszemélyek, irodák, hotelek és éttermek.

Magánszemélyek főként ajándékozási célra vásárolnak, az intézmények a mindennapi szálas élő virág dekorációkat váltják ki az agyagvirágokkal.

Az élő virágok mellett vagy azok helyett az agyagvirág, mint egy újfajta dekoráció különleges és kényelmes megoldást jelent az intézmények számára.

Remélem nemsokára Önt is megrendelőim között üdvözölhetem!

SAJTÓSZOBA!!!

Szíves figyelmükbe ajánlom az agyagvirágokról eddig megjelent nyomtatott és online híradásokat, videókat.

2012.május 26-a, Nyíregyháza.... Valkó Eszter és Péter esküvője - a főasztal dekorációjukat én készíthettem el. A megrendelő Dénes Nóra - designer- egyik Tanulóm is, aki színben hozzá illő pillangókkal díszítette a kompozíció fehér kaspóját.

2012. január 18-án, az  Érdi Újságban jelent meg egy cikk a munkáimról, ezt az írást Bálint Edit újságírónőnek köszönhetjük. 

Az Érden élő Polgár Ágnes eredeti végzettsége szerint bőripari mérnök, vagis sohasem álltak távol tőle az ilyen pepecselős dolgok, de az agyagművészethez tényleg rengeteg türelem, kitartás és némi elkötelezettség kell.

Cser Judit írásából olvashatnak egy rövid  cikket a 2011. őszi Orchidea kiállításról...ahogy Judit látta.  

2011.április 12-én ismét meghívást kaptam az Rtl klub Reggeli műsorába, ahol Keleti Andrea és Szujo Zoltán vendége voltam, s egy kicsit belecsöppenthettek a nézők az agyagvirág készítés rejtelmeibe!  Pár perc a műsorból» ... a második félórában tekinthető meg a kis riport, 7.31 perc körül.

Az Érdi Lapban jelent meg egy rövid bemutatkozó cikk az agyagvirágok világáról.

Virágosat álmodtam  - címmel jelent meg egy cikk az agyagvirágokról, a  Lakáskultúra online oldalon.  

Agyagorchideák 4 percben...  
2009.április 6-án az Rtl Klub, Csak Csajok című műsorába hívtak meg, hogy bemutassam az agyagvirágokat.  Tekintse meg ezt a pár percet »

Színes virágkavalkád agyagból sodorva (Metró újság - 2007)   
Egy tésztanyomógép, ecsetek, festékek, ragasztók, sziromkezdemények hevernek szerteszét a műhelynek kinevezett konyhaasztalon..... 

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Duna Televízió virágdekorációját én készíthettem el és a 2010. április 16-i Kívánságkosár című műsorukban egy bemutatkozó interjút is láthattak rólam.  Videó 
A kis riportot ha elindítja a lejátszást, a 01.01.44 időben tudja megtekinteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink